Hvorfor har vi en WordPress side?

Som et firma som er vant til å lage skreddersydde applikasjoner så fikk vi et lite problem da vi ønsket å lage en ny side til oss selv. Vi hadde kun en statisk side med lite informasjon og tenkte at det var på tide å fornye oss. Og her oppstod problemet.

Jeg tørr å påstå at den værste kunden man kan ha er seg selv. Vi liker å prøve å følge Lean og MVP (Minimal Viable Product) prinsippene… men når det kom til vår egen side så feilet vi stort her. Det skal sies at vi gjorde et lite forsøk for vi tenkte at i steden for å lage en helt ny komplett side så kunne vi lage et supplement til den siden vi allerede hadde. Det landet på at vi skulle lage en blogg. En blogg ble opprettet (av vår praktikant på dette tidspunktet). Og stegene var som følger:

  1. Finn noen blogg verktøy
  2. Velg et verktøy
  3. Lag blogg

Valget landet til slutt på Refinery som er blogg skrevet i Ruby on Rails. Perfekt for oss som driver med Ruby, ikke sant?

Bloggen ble laget og vi støtte på mange problemer. Det ble gjort store forsøk på å få dette til å ligne på den originale siden, det var en del jobb å få bildeopplasting til å fungere, osv. Det hele var en relativ lang prossess som tok lang tid. Vi fikk postet noen få oppdateringer i denne bloggen før vi gav opp og skjønte at dette ikke hadde tilfredsstilt behovene våre i det hele tatt.

Og her kommer poenget: Riktig verktøy til riktig produkt! Vi ‘kapitulerte’ tilslutt og tenkte; «Hva er den raskeste og enkleste måten vi kan få opp en ny side som kan gi en liten presentasjon av oss som firma og som er lett å oppdatere?». Valget landet da på WordPress. Og i løpet av noen få dager hadde vi en ny side som tilfredstilte alle våre krav til en hjemmeside. Vi fant en ferdig (og gratis) template som vi kunne bruke, la inn vår logo og informasjon, og vips! En ny hjemmeside på bare noen få dager!!