News and Updates

Pressemelding: Rubynor kjøper Aplia

Sterkere team for å utvikle ideer
Rubynor er en startup-spesialist, som bistår i å utvikle nye applikasjoner og IT-løsninger for både oppstartsbedrifter og etablerte selskap. - Med oppkjøpet av Aplia, og kompetansen de har med sine utviklere, står vi rustet til å ta imot flere og større oppdrag lokalt og nasjonalt, forklarer daglig leder Ole Morten Amundsen i Rubynor.

Vil bidra til å utvikle IT-miljøet i Grenland
Aplia er et synlig selskap i IT-miljøet og har mange fornøyde kunder, ikke bare regionalt, men også nasjonalt. Aplia er en sterk merkevare i IT-miljøet med mange dyktige medarbeidere. – Jeg og alle i Rubynor har stor respekt for Aplia og tidligere eiere har gjort en god jobb for sine ansatte i mange år. Den jobben skal vi bygge videre på. Vi ønsker å bygge opp rundt IT-miljøet i Grenland og da var det helt naturlig å bidra til at Aplia forble i Grenland, sier Amundsen.

Tilfører hverandre verdi
Aplia har en utvidet kompetanse som vil tilføre Rubynor mye. – Nå får vi tilgang på både apputviklere, frontendere, backendere og spesialister. Rubynor har sin dybdekompetanse på startup-bedrifter og utvikling av selskaper. Vi har noe å tilføre hverandre, utdyper Amundsen.

Aplias aksjonærer er fornøyde
Aplia var på jakt etter noen som kunne komme inn på eiersiden etter 15 års drift. – Aksjonærene var opptatt av å finne en ny eier som matchet med vår bedriftskultur. Vi er også veldig fornøyde med at det ble en lokal aktør. Rubynor har lang erfaring og god kompetanse på det vi driver med og deler våre verdier og tanker om hvordan bedriften bør drives videre. Vi har kjent Ole Morten Amundsen og Rubynor fra blant annet Grenland developer meetup som Ole Morten har arrangert i mange år. Det er en uformell møteplass for utviklere i Grenland. Å arrangere slike sosiale og faglige nettverk for folk på tvers av IT-bedriftene er veldig i tråd med Aplias verdier. Vi gleder oss til å utvikle Aplia videre sammen med Rubynor, kommenterer Benjamin Selmer, daglig leder i Aplia.

Aplia består – to selskap med to fokus
Rubynor er en startupfabrikk for IT-produkter, og disse skapes som kjent av programmerere, sammen med forretningsutviklere, da er det verdifullt å knytte til seg et større fagmiljø. Merkenavnet Aplia skal dyrkes videre og de ansatte inviteres inn på eiersiden gjennom gunstige aksjeprogram for ansatte. Så begge selskap består med hvert sitt fokus. Hvordan vi organiserer driften i de to selskapene blir en prosess fremover, avslutter Amundsen.

Om Aplia
Aplia AS har bistått kunder med digitalisering siden 2008. Selskapet fokuserer på mobil-, webapplikasjoner og integrasjoner med utgangspunkt i opensource-løsninger. Mer enn 20 medarbeidere er fordelt på hovedkontoret i Skien og avdelingskontor i Bergen.

Selskapet er organisert i tverrfaglige team, bestående av prosjektleder, interaksjonsdesigner, utviklere og devops/cloud/driftspersonell. Sammen sørger de for komplette leveranser til kundene. Aplia er Great Place to Work-sertifisert for 4. år på rad, og ble i 2022 rangert på 1.plass i kategorien 20-50 ansatte.

I Aplia er vi overbevist om at godt arbeidsmiljø også gir god kvalitet i leveransene og fornøyde, langsiktige kunder.

Benjamin Selmer
Daglig leder Aplia
bs@aplia.no
450 27 590