Rubynor logoGå hjem

Taxi kø

TaxiDepot

TaxiDepot er ansvarlig for taxier på Gardermoen og er eid av diverse taxiselskaper i Norge.

De har et system hvor taxier kommer inn på et depot et lite stykke fra henteområdet på Gardermoen, og der blir de stående i kø, når det er deres tur så sendes de opp til taxikøen rett utenfor inngangen på Gardermoen.

Underveis er det diverse brikkelesere (ala slike man har i bomringer) som plukker opp at taxien har passert.

TaxiDepot hadde allerede et system for alt dette, men det var et gammelt system og ingen mulighet for fornybarhet.

Så først skritt var å erstatte systemet de allerede hadde. Dvs. at vi lagde et system som kunne lese fra disse brikkeleserne, som kunne sende informasjon til en stor lystavle som står på depoet og som hadde informasjon om taxier, hvem som stod i kø, o.l.

Det neste skrittet (som var litt av grunnen til TaxiDepots ønske om fornying) var å få opp et system hvor kunder kunne bestille en taxi fra en touchskjerm.

Vi lagde et system for å legge inn alle prisene til TaxiSentralene (noe som er ganske kompliserte greier), og la opp til at kunden kan velge sted de ønsker å reise til, hvor mange personer, barneseter, o.l. også får de opp en liste med priser og tilgjengelige taxier og kan bestille rett derfra.

Kunden får en liten kvittering, og taxi’en som er valgt får beskjed på den store fine tavlen om at den skal kjøre opp og hente en kunde.

I dette prosjektet har vi jobbet tett sammen med kunden i iterasjoner hvor man først erstattet det gamle systemet, og deretter bit for bit forbedret systemet etter kundens ønsker og behov.

Systemet har blitt veldig kult og gjør at forskjellige taxipriser kommer tydelig fram og kundene mer fornøyd!